Obecny czas: 07 Wrz 2010, 06:41

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
 Moja definicja Employer Brandingu 
Autor Wiadomość

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 12:46
 Moja definicja Employer Brandingu
Ciężko ująć całokszałt czynności i dzialań składającyhc się na Employer Branding w jednej definicji, w kilku słowach. Ale możemy spróbować... 8-)
Moim zdaniem EB można najkrócej ująć jako:
budowanie atrakcyjności marki Pracodawcy czy też jako kreowanie i ulepszanie wizerunku pracodawcy.
Działania tego typu będą wpływać na zwiększenie skuteczności rekrutacji, zmiejszenie flutkuacji, zwiększenie produktywności pracowników, ich lojalności, zaangażowania i satysfakcji, co bezpośrednio przekłada się na polepszenie wyników finansowych firmy.

Więc chyba warto....

09 Maj 2009, 13:36

Dołączenie: 19 Mar 2010, 22:15
Post Re: Moja definicja Employer Brandingu
A czy zgadzacie się z definicją EB zamieszczoną na Wikipedii? Chodzi mi szczególnie o podział na EB zewnętrzny i wewnętrzny.
i drugie pytanie. Czy jeżeli budowałam pozytywny wizerunek Klienta jako pracodawcy w grupie potencjalnych pracowników (nie tylko przez tworzenie odpowiednich ogłoszeń rekrutacyjnych ale także np. podczas wywiadów) to znaczy, że mam doświadczenie w obszarze zewnętrznego EB? Czy to zbyt daleko idący wniosek?

19 Mar 2010, 22:23
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości